Mijn verhaal


Frits van Tol

In 1974 heb ik mijn studie interieurarchitectuur succesvol afgerond aan de Kon. Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Daarna ben ik als interieur ontwerper gaan werken bij diversen interieurbureau’s en uiteindelijk met een eigen bedrijf Greuter interieurs in Rijswijk tot april 2016.

Wat het werk als interieur architect zo aantrekkelijk maakt is dat je na het ontwerpproces doorgaands ook betrokken blijft bij de realisatie en inrichting, tot en met het adviseren van de kunst, vandaar mijn grote belangstelling voor de kunst.

Nadat we gestopt waren met ons bedrijf Greuter Interieurs ben ik me helemaal gaan toeleggen op de kunst en met name als beeldhouwer.

De abstracte vormgeving was vanuit mijn beroep al ruim aanwezig het figuratieve heb ik geleerd via het volgen van cursusen en workshops bij o.a. Marja Holsnijder en Paul van Laere in Den Haag, Eddy Roos in Amsterdam en Groningen. Nu beeldhouw ik elke week bij de Beeldhouwwerkplaats in Oosterbeek Den Haag (Clingendael) en in mijn eigen atelier thuis.

Materialen waar ik regelmatig mee werk zijn hout, klei, boetseerwas, sculptuurschuim, albast, marmer en brons.

In mijn vormentaal werk ik zowel figuratief als abstract en zoek het spanningsveld van rechte  vlakken-lijnen gecombineerd met gebogen en getordeerde vormen.

Als werkend lid aangesloten bij kunstenaarsverenigingen:

ArtiBrak Voorburg

Haagse Kunstkring